Osmatračnica pored reke Mur

Izvor: DIA.rs, 25.Mar.2011, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmatračnica pored reke Mur

Nova turistička osmatračnica pored reke Mur u Austriji je otvorena pre tačno godinu dana, na samom početku proleća 2010. godine. Za dizajn ove skulptoralne konstrukcije je zaslužan studio pejzažne arhitekture “Loenhart & Mayr”, sa sedištem u Minhenu. Ovaj studio je zapravo dobio zadatak osmišljavanja širokog pojasa okolnog pejzaža koji će biti poznat kao “Green Belt”, a najpoznatiji rad ovog studija je dizajn ski-spusta u Garmiš-Partenkirhenu.


Osmatračnica pored reke Mur nudi jedinstvene poglede na okolni pejzaž koji će uskoro proći kroz detaljan proces kultivizacije, a odakle se može sagledati plavno područje ove reke. Doživljaj pejzaža će zavisiti od brzine njenog protoka i trenutnog plavnog stanja, pošto je ova reka poznata kao veoma nepredvidiva.



Struktura je napravljena tako da putovanje od tla do najviše tačke predstavlja put kojim će se posetioci upoznati sa okolnom prirodom i životinjskim svetom okolnih šuma. Nakon 168 stepenika, odnosno nakon pređenih 27 metara visine, posetioci dolaze do vidikovca koji je kreiran tako da ponudi intiman doživljaj. Zanimljivo je to da se posetioci ne spuštaju istim stepeništem već je reč o dvostrukoj spiralnoj konstrukciji.




Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.