Al Paćino dobitnik priznanja u Veneciji

Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Paćino dobitnik priznanja u Veneciji

Izvor: bizlife.rs
Venecija - Holivudskom veteranu Alu Paćinu, uručena je nagrada ''Slava filmskom autoru'', na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji uoči premijere njegovog dokumentarnog igranog filma ''Vajld Salome'' (Wilde Salome) u kome igra i jednu od uloga.


Nagradu ''Slava filmskom autoru'' (Jaeger-LeCoultre), koja se dodeljuje filmskim autorima koji su ostavili pečat u savremenom filmu, Paćino je primio sinioć na specijalnoj gala ceremoniji dodele nagrada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << /> Film ''Vajd Salome'', koji je treći Paćinov rediteljski rad, inspirisan je poznatom dramom i životom irskog pisca i pesnika Oskara Vajlda.
''Trudio sam se da napravim priču'''', rekao je Paćino, koji je osam puta nominovan za Oskara.
''Za svoj film kažem da nije ni i grani film ni dokumentarac, tako da nisam siguran šta je'''', dodao je on.
Ovaj 71-godišnji glumac rekao je da je Vajld bio ''fascinantan čovek i da je bio veoma slobodouman i veliki vizionar''.
Među dosadašnjim dobitnicima počasne nagrade ''Slava filmskom autoru'' su i Takeši Kitano, Abas Kjarostami, Silvester Stalone i Anjes Varda.
*izvor: www.tanjug.rs

filmdobitnikVenecijanski filmski festivalAl Paćinopriznanja

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Madona najavila novi album za 2012.

Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011

Izvor: bizlife.rs. Venecija - Madona će svoj novi, 12. studijski album objaviti idućeg proleća.. . . Vest je najavila sama 53-godišnja zvezda na Filmskom festivalu u Veneciji gde promoviše svoj drugi rediteljski film "V.E.". "Počela sam pomalo da radim u studiju. A kada se budem vratila u...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.