Пројекција филма „Марк Барбеза. Портрет издавача из Лиона“, 12. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 10:52

Пројекција филма „Марк Барбеза. Портрет издавача из Лиона“, 12. маја

У оквиру пратећег програма изложбе Галерије матице српске Једна сасвим (не)обична српско-француска веза Олга Кешељевић и Марк Барбеза, у петак, 12. маја, са почетком у 19:00 часова, биће организована пројекција филма Марк Барбеза. Портрет издавача из Лиона. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо Филм о Марку Барбезау посвећен је његовом часопису и издавачкој кући L’Arbalète. Говорећи о својој страсти према литератури, штампарском занату и уметности графичког обликовања књига, Марк Барбеза евоцира успомене на ратне године и деценије између 1950. и 1986, до када је објавио преко 250 издања, у малим библиофилским тиражима, који се данас високо вреднују међу љубитељима књига и колекционарима.
Говорећи о значају лионских штампара код којих је учио уметност прављења књига, Барбеза истиче сарадњу са контроверзним писцем и друштвеним активистом Жаном Женеом који се и сам појављује у овом документарном филму. Изузетан филм који пружа важан допринос књижевности и шире, културној историји XX века.
Koncert podrške personalnoj asistenciji osobama s invaliditetom, 11. maja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пројекција филма „Марк Барбеза. Портрет издавача из Лиона“, 12. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.