Izvor: Danas, 06.Jun.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjižara Borislav Pekić

Beograd - Grad Beograd je veoma ponosan što je jedna od naših najlepših knjižara ponela ime Borislava Pekića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić na otvaranju preimenovanog objekta knjižare "Delfi" u Knez Mihailovoj ulici 40, koja se od danas zove "Borislav Pekić".

Svečanosti su prisustvovali gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, direktor "Lagune" Dejan Papić, Ljiljana Pekić s porodicom i glumac Milan Caci Mihailović, piše u saopštenju.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << otkrivanja spomenika na Cvetnom trgu, ovo je još jedan doprinos sećanju na jednog od naših najvećih pisaca dvadesetog veka, istakao je Vesić.

Vladan Vukosavljević je podsetio da su pre ove još dve knjižare ponele imena pisaca i to Miloša Crnjanskog u Vasinoj ulici i Mome Kapora u 27. marta u Beogradu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.