Toni Petkovski biografija

Izvor: Poznati.info, 09.Sep.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toni Petkovski biografija

Toni Petkovski ili Toni Zen je reper i producent iz Makedonije te bivši pripadnik benda “Urbana Dimenzija”. Toni je vlasnik specijalizovane prodavnice za odeću u stilu hip hopa. Jedan je od najpopularnijih repera u Makedoniji.

Toni Petkovski je rođen 21. jula 1983. godine u Skoplju gde još uvek živi i radi. Sa muzikom je počeo da se bavi u kasnim 90-ima kada je nastupao zajedno sa grupom “105” koja je takođe bila hip hop grupa.

Godine 2002. zajedno sa DJ >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Čvare osniva grupu “Urbana dimenzija”, a 2005. je počeo da nastupa kao solo umetnik kada je na nekoliko projekata blisko sarađivao sa Single Modom, Tamarom Todevskom i drugim poznatim osobama. Iste godine je nastupio na “Streat Beats Festivalu” kada je bio predgrupa Jeru Da Damaji, Afu Rau i Edi Majki.

Godine 2010. bio je predgrupa za superzvezdu “50 Cent”. Posle toga je bio pozvan da se takmiči na Survivoru Vip koji se održavao na Filipinima. Toni je došao do finala.

Snimio je album “Stihovna Agenda”, “Slušaj” i “Vo moj stil”, a izdao je i nekoliko singlova. Pod njegovim je vlasništvom i “Simplicity Production” sa kojim želi promovisati hip-hop muziku i kulturu.

Toni Zen ima mnoge hitove, a to su: “Okej”, “Pokraj mene”, “Skopje e moj grad”, “Sega znam”, “Na vrvot”, “Memorija”, “Pismo”…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.