Putovanja na kojima možete da naučite da plešete

Izvor: Svet, 11.Avg.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putovanja na kojima možete da naučite da plešete

Spojite kulturu i aktivan odmor i posetite zemlje u kojima možete da naučite da plešete tango, flamenko, valcer ili trbušni ples, a osim što ćete na taj način bolje da upoznate zemlju u koju putujete, lakše ćete pronaći prijatelje na putovanju, a kući ćete se možda vratiti i bez “sigurnosnog pojasa” oko stomaka.
Ako ste oduvek želeli da naučite tango, trbušni ples ili flamenko, ove destinacije pravi su izbor za odmor na kom ćete naučiti da plešete.

Valcer >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << u Beču
Romantičan i elegantan ples sastavni je deo bečke kulture. Verovatno nećete dobiti pozivnicu da zaplešete na Bečkom balu, ali ćete svakako pronaći niz škola koje nude kurs za posetioce. U školu “Elamajer” možete doći i bez partnera.

Trbušni ples u Istanbulu
Trbušni ples pleše se po celom Bliskom istoku, a razvio se iz plesa za plodnost. Ako istovremeno želite da upoznate orijentalnu kulturu, savršena destinacija upravo je Turska. Kursevi se nude u klubu “Oriental Istanbul” po ceni od 287 eura za deset sati, a u cenu je uključen i kostim za trbušni ples.

Flamenko u Sevilji
Žene u ciganskim haljinama i muškarci u uskim odelima plešu uz zvuk gitare i melodičnu pesmu. Flamenko je toliko poseban da se nalazi na “UNESCO” popisu španske kulture, a najbolje ćete ga naučiti upravo u gradu iz kojeg potiče, Sevilji. U školama vas uz časove plesa za oko 259 eura očekuje i autentično flamenko veče, i upoznavanje zanimljivih početnika i profesionalaca.

Tango u Buenos Airesu
Tango je dramatičan, a istovremeno senzualan ples koji nam dolazi upravo iz glavnog grada Argentine. Započnite sa večerom uz tango profesionalce ili posetite jedan od brojnih lokala u kojima se mogu pogledati nastupi tango plesača. Ovde ima niz ponuda za dvonedeljne kurseve.

Diznijev ples na Floridi
Ako su vam klinci ludi za plesom, destinacija koja će ih sasvim sigurno oduševiti je Dance World koja se nalazi uz Disney World na Floridi. Dok razgledavate Istočnu obalu SAD, decu pošaljite na jednonedeljni kurs koji se završava velikom plesnom paradom sa Mikijem i Mini.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.