Italijanska pasta sa limunom! Ručak koji osvežava! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 08.Avg.2022, 13:04

Italijanska pasta sa limunom! Ručak koji osvežava! (RECEPT)

Italijanska pasta sa limunom! Ručak koji osvežava i koji se pravi za vrlo kratko vreme. Prija i duši i telu!

Italijanska pasta sa limunom je recept koji morate da znate. Zašto? Zato što je za pripremu potrebno samo 15 minuta, zašto što je hranljivo jelo, zašto što je jednostavan, a opet glamurozan obrok.

Potrebno:

500 g špageti

30 g putera

4 veća čena belog luka

250 ml pavlake za kuvanje

2 kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << izrendane limunove korice

po ukusu soli

50 g + sveže izrendanog parmezan sira

1 do 2 kašike sitno sečenog peršuna

30 ml svežeg limunovog soka


Priprema: 

U provrelu vodu dodati so i pastu. Ostaviti 125 ml vode u kojoj se pasta kuvala i procediti pastu.

U veći tiganj rastopiti puter, dodati sitno isečen beli luk i pržiti samo dok zamiriše. Dodati pavlaku za kuvanje, limunovu koricu i so i kuvati oko 5 minuta na osrednjoj temeraturi, ili dok ne počne da se zgušnjava.

Dodati proceđenu pastu i vodu u kojoj se pasta kuvala, pojačati temperaturu i kvati sve zajedno, mešajući dok se sos ne sjedini sa pastom, oko 2 minuta.

Skloniti sa ringle i po malo dodajte izrendani parmezan dok se ne sjedini, dodajte iseckan peršun, limunov sok i sjediniti sve zajedno. Poslužiti uz dodatak parmezana i tucane paprike.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.