Interesovanje ne jenjava: “Dogvil” na bis 21. i 22. januara

Izvor: Svet, 21.Jan.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interesovanje ne jenjava: “Dogvil” na bis 21. i 22. januara

Predstava “Dogvil” reditelja Kokana Mladenovića i muzičara i producenta Marka Grubića biće zbog velikog interesovanja izvedena još dva puta u Beogradu – 21. i 22. januara u Mikser hausu.
Od prvih sedam izvođenja čak šest je bilo rasprodato, počev od premijere 19. decembra u Mikser hausu, preko još dve beogradske predstave, do dve u Novom Sadu i po jedne u Inđiji i Kragujevcu.
Narednih dana “Dogvil” gostuje 30. januara u Kruševačkom pozorištu, a 31. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << januara u Centru za kulturu Svilajnac. Turneja se nastavlja, najavili su organizatori.
Ulaznice za nova beogradska izvođenja Dogvila mogu se kupiti na prodajnim mestima servisa Gigstix (Mikser haus, Vulkan knjižare, Korner šopovi) i onlajn, a cena je 1.000 dinara.
U Mikser hausu trenutno je u toku izložba “Dogvil: Idealni grad”. Glavnu postavku čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak “Budućnost grada – Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene” na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.
Prateći program čini projekcija svih radova koji su stigli na konkurs “Dogvil interakcija”. Izložba će biti otvorena do 24. januara.
“Dogvil” je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu.
Pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira režirao je Mladenović, a muziku kompozitora Grubića izvodi uživo grupa “Vrooom” u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).
Glumac Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić, koje su izabrane na audiciji.
Koproducenti predstave su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.
Izvor: Tanjug
Foto: Promo
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.