Izvor: Scandal.rs, 04.Mar.2015, 21:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Divlja guska u sosu od ruža
1 guska
1 limun
4 crvene ruže
4 čena belog luka
100 g ovčIjeg sira
3 kašike meda
1 kašičica mešavine suvog biljnog začina
ulje po potrebi
soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Očišćeno meso guske iseći na parčad, posoliti i pobiberiti po ukusu pa staviti u šerpu.
2. Iscediti limun, sok preliti preko mesa, te ostaviti da odstoji oko pola sata.
3. Zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << dodati ulje, preliti vodom i dinstati dok meso ne omekša.
4. Za to vreme ružama iskidati latice, staviti u blender i izmiksati.
5. Beli luk sitno iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja.
6. Dodati izblendane latice ruža, usitnjen sir, med i mešavinu suvog biljnog začina, pa sve pržiti još nekoliko minuta.
Finalni postupak:
Izdinstano meso preliti sosom od ruža i poslužiti toplo.
Izvor i foto: Lepota i zdravlje