Divlja guska u sosu od ruža

Izvor: Scandal.rs, 04.Mar.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlja guska u sosu od ruža

1 guska

1 limun

4 crvene ruže

4 čena belog luka

100 g ovčIjeg sira

3 kašike meda

1 kašičica mešavine suvog biljnog začina

ulje po potrebi

soli i bibera po ukusu

Priprema:

1. Očišćeno meso guske iseći na parčad, posoliti i pobiberiti po ukusu pa staviti u šerpu.

2. Iscediti limun, sok preliti preko mesa, te ostaviti da odstoji oko pola sata.

3. Zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << dodati ulje, preliti vodom i dinstati dok meso ne omekša.

4. Za to vreme ružama iskidati latice, staviti u blender i izmiksati.

5. Beli luk sitno iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja.

6. Dodati izblendane latice ruža, usitnjen sir, med i mešavinu suvog biljnog začina, pa sve pržiti još nekoliko minuta.

Finalni postupak:

Izdinstano meso preliti sosom od ruža i poslužiti toplo.

Izvor i foto: Lepota i zdravlje

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.