Zabrana flaširane vode u Masačusetsu

Izvor: S media, 13.Maj.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana flaširane vode u Masačusetsu

Vlasti u gradu Konkordu u američkoj saveznoj državi Masačusets zabranile su prodaju flaširane vode.

Zabrana je izglasana posle višemesečnog lobiranja kod gradjana i predstavnika vlasti čija je inicijatorka bila izvesna Džin Hil, stara 82 godine.

"Sve te bačene boce štete našoj planeti. One stvaraju gomile otpada u okeanima opasnog za ribe i zagadjuju ulice naših gradova. Ovo je veliki uspeh za Konkord", kazala Džin Hil, veoma ponosna na donetu odluku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
To je prvi slučaj zabrane flaširane vode u SAD, mada su administrativne službe u nekoliko gradova (San Francisko, Majami, Čikago) prestale da je kupuju za svoje potrebe.

Konkord je drugi grad na svetu, posle Bundanuna u Australiji, koji je u potpunosti zabranio prodaju flaširane vode, objavio je list "Boston gloub".

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Masačusets: Zabranjena flaširana voda

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2010, 07:12

BOSTON - Vlasti u gradu Konkordu u američkoj saveznoj državi Masačusets zabranile su prodaju flaširane vode. Zabrana je izglasana posle višemesečnog lobiranja kod građana i predstavnika vlasti čija je inicijatorka bila izvesna Džin Hil, stara 82 godine..."Sve te bačene boce štete našoj planeti....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.