Za namerni stečaj u zatvor

Izvor: S media, 07.Nov.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za namerni stečaj u zatvor

Namerno odvođenje firme u stečaj biće novo krivično delo za koje će se izricati i zatvorska kazna i oduzimati imovina.

- Namerno teranje firme u stečaj je u Srbiji postalo masovna pojava. Na taj način se izbegavaju obaveze prema državi, drugim privrednim subjektima i zaposlenima, koji najčešće ostaju ne samo bez plata, već i bez uplaćenih doprinosa za socijalno i zdravstveno osiguranje. Takvih slučajeva je najmanje 500.000., rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde i predsednik radne grupe za izmenu i dopunu Krivičnog zakonika Srbije.

Napravio 130 lažnih profila na Fejsbuku!

Nemci našli zaturenih 55 milijardi evra

Ozbiljne kazne

-Za ovo novo krivično delo kazna će najverovatnije iznositi od šest meseci do pet godina zatvora. Ali ovde je važno da se budućim učiniocima ovog krivičnog dela pošalje poruka da će zatvorsku kaznu pratiti i imovinska sankcija, odnosno oduzimanje imovine - kaže Homen za Blic.

Radna grupa za izmenu i dopunu KZ-a upravo radi na pronalaženju modaliteta za oduzimanje imovine kako bi se nadoknadila šteta prouzrokovana namernim stečajem.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.