Wall Street: Novi rekordi indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Nov.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Novi rekordi indeksa

NEW YORK – Na Wall Streetu su u petak burzovni indeksi dosegnuli nove najviše razine u povijesti jer se ulagači nadaju da će SAD i Kina uskoro postići trgovinski dogovor i tako prekinuti carinski rat koji je naštetio cjelokupnom svjetskom gospodarstvu.

SAD i Kina sve su bliže trgovinskom sporazumu, rekao je u četvrtak savjetnik Bijele kuće za gospodarstvo Larry Kudlow, istaknuvši kako su održani veoma konstruktivni razgovori s Pekingom o dovršetku 16 mjeseci >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dugog trgovinskog rata.

Larry Kudlow kazao je da pregovarači dviju najvećih svjetskih ekonomija komuniciraju telefonskim putem, a nije otkrio u kojem vremenskom okviru bi se mogao postići dogovor.

"Približavamo se" dogovoru, rekao je u Washingtonu na događaju organizacije Council on Foreign Relations, dodavši kako je atmosfera dobra, "što nije uvijek bio slučaj".

SAD i Kina proteklih godina vode carinski rat koji je uzdrmao financijska tržišta i zaprijetio da će usporiti rast svjetske ekonomije na najnižu razinu od krize iz 2007. i 2008. godine.

Tržišta s nestrpljenjem čekaju sporazum kojim će se stati na kraj neizvjesnosti koja je usporila investicije diljem svijeta.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.