Više bankrota u Nemačkoj

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 20:38

Više bankrota u Nemačkoj

U Nemačkoj je u martu ponovo bilo više firmi u bankrotu - prijavljeno je 959 stečajeva, saopštio je Lajbnicov institut za ekonomska istraživanja Hale.

To je 15 odsto više zahteva za stečaj nego u februaru, i 24 odsto više nego u martu 2022. Stručnjaci IWH navode da su trenutne brojke tek nešto ispod onih od pre izbijanja pandemije.

"Vremena neobično niske nesolventnosti su za sada završena", rekao je istraživač IWH Štefen Miler dodajući da u narednim mesecima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ipak, ne treba očekivati snažnije talase bankrota.

IHW navodi da u njihove analize ulaze svi aktuelni bankroti koje su nemački privredni sudovi objavili, uz bilansne podatke kompanija.

Savezni zavod za statistiku u Visbadenu, takođe, prikuplja podatke o bankrotima. Sredinom marta, zavod je saopštio da su sudovi prošle godine registrovali 14.590 firmi u bankrotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.