Ubrzajte se na poslu

Izvor: S media, 02.Dec.2011, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzajte se na poslu

Odgađanje može da bude produktivno, a treba znati i što ga uzrokuje. Umetnost odgađanja treba usavršiti, a ne boriti se pod svaku cenu protiv njega, ističe psiholog Piers Steel u eseju “Formula odgađanja”.

Kompanija koja je ukinula email

Prvi put na testu ličnosti?

Od te navike je teško odviknuti se, pa treba početi malim koracima. Zadatak razdelite na manje, pa će obavljanje biti lakše.

Napravite hijerarhiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vaša odgađalačka priroda izbegavaće teže zadatke, ali ćete one ne toliko zahtevne ipak rešiti, što će vas motivisati za nastavak.

Drugi korak je ukloniti sve smetnje jer, kako ističe dr. Steel, radije ćemo deset puta pregledati email nego završiti projekt. Najvažnije je uveriti se da ste dorasli zadatku.

- Mislili vi da možete ili ne, u pravu ste - zaključio je dr. Piers Steel.

(24 sata.hr foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.