Kolarević: Početkom jula Zakon o informisanju u Vladi

Izvor: Studio B, 13.Jun.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolarević: Početkom jula Zakon o informisanju u Vladi

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević najavio je da će početkom jula nacrt zakona o javnom informisanju biti upućen Vladi Srbije.

Kolarević je na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije rekao da se čeka mišljenje ministarstava o tom nacrtu i da bi odgovori trebalo da stignu početkom jula.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo planira još neke izmene nacrta zakona o elektronskim medijima nakon čega će se nadležna ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izjasniti i o tom predlogu.

Kolarević za sada nije precizirao da li je nacrt zakona o javnom informisanju bitnije izmenjen, a sednica parlamentarnog odbora je u toku.

Asocijacija medija saopštila je da je u prethodna dva meseca Ministarstvo za kulturu i informisanje izmenilo tekst nacrta zakona o javnom informisanju i tako suštinski odstupilo od osnovnih principa Medijske strategije.

Asocijacija je navela da su sada ozbiljno dovedeni u pitanje projektno finansiranje medija, privatizacija svih državnih glasila, dok su propisane znatno restriktivnije odredbe o registru i objedinjavanju medija.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medijski zakoni uskoro pred Vladom

Izvor: RTS, 13.Jun.2013

Početkom jula se očekuje odgovor državnih organa na Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, posle čega će biti upućen na razmatranje Vladi Srbije, najavio pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević...Pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević je izjavio da se početkom jula očekuje...

Nastavak na RTS...

"U oktobru se ukida pretplata"

Izvor: B92, 13.Jun.2013

Beograd -- Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević očekuje da će u oktobru biti ukinuta pretplata za RTS i početi finansiranje javnog servisa iz budžeta...Kolarević je agenciji Beta rekao i da će država najverovatnije i tokom 2014. finansirati agenciju Tanjug i dodao da bi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.