U Aziji ulagači nepoverljivi

Izvor: S media, 27.Sep.2011, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Aziji ulagači nepoverljivi

Na azijskim berzama su cene akcija oštro pale jer su ulagači nepoverljivi [img=http://www.

admiralmarkets.rs/sites/admiralmarkets.rs/files/image/LUCIJA%20slike/Berze/Azija/Asian%20SE%207.jpg]Na azijskim berzama su cene akcija oštro pale jer su ulagači nepoverljivi prema izveštajima da evropski zvaničnici traže nove načine za suzbijanje dužničke krize u evrozoni, koja bi mogla da naškodi sveobuhvatnoj svetskoj privredi.

Nikkei indeks je bio u minusu 1,7 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a isti pad su doživele i cene deonica u Hong Kongu, Južnoj Koreji i Singapuru. U Šangaju i Australiji su cene pale između 0,6 i 0,8 odsto, a MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija je bio na gubitku 1,8 odsto.

Nakon što je prošle sedmice potonuo 7,5%, ovaj indeks je već ušao u područje "medveda”.

Na zasedanju MMF-a u Vašingtonu, evropski zvaničnici su se našli pod pritiskom kolega iz SAD-a, Kine i drugih zemalja koje zahtevaju odlučnije rešavanje finansijske krize.

Međutim, ulagače nisu ohrabrila obećanja ministara finansija i centralnih bankara da će da učine sve da bi sprečili da evropska dužnička kriza uništi bankarski sistem i finansijska tržišta, jer nije bilo nikakvih konkretnijih predloga.

Investitori se povlače iz rizičnih investicija i ulažu u sigurnije, kao što su američke državne obveznice i dolar.

Ulagači zaobilaze i plemenite metale, koji su sigurno utočište kapitala, pa je cena zlata jutros pala.

\n\nwww.admiralmarkets.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.