Turski Erste u Kruševcu

Izvor: B92, 07.Feb.2013, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski Erste u Kruševcu

Kruševac -- Turska "Erste" kompanija otvoriće u Kruševcu početkom iduće nedelje prvi pogon za proizvodnju nameštaja i PVC stolarije.

Erste će zaposliti 35 radnika, najavio je vlasnik kompanije Muamer Ozđan.

On je prilikom potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa drvno-prerađivačkom industrijom "Savremeni dom", rekao da će "Erste" kompanija nastojati da do kraja godine zaposli 300 ljudi iz Kruševca.

"Planiramo da proširimo proizvodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogone sa PVC i drvne industrije na tekstil i aluminijumsku industriju i da najpre zaposlimo radnike Savremenog doma, a onda i nezaposlene sa evidencije Nacionalne službe", kazao je Ozđan.

Rekavši da su prethodne pripreme već završene u Turskoj, Ozđan je najavio početak proizvodnje u Kruševcu već u ponedeljak. Tokom prethodne posete gradskoj upravi, vlasnik turske kompanije je kazao da će ta firma u "Savremeni dom" uložiti oko tri miliona evra.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, kazao je novinarima da je "Erste" kompanija jedna od pet, koja je Agenciji za privatizaciju dostavila pismo o namerama za privatizaciju "Savremenog doma".

"Ovo je znak da se krećemo ka revitalizaciji odnosno proizvodnji, koja je Kruševcu bila neophodna", rekao je Gašić i dodao da su pored ove kompanije za kupovinu drvno - prerađivačke industrije zaintresovane i firme iz oblasti energetike, kao i beogradska kompanija, koja se bavi proizvodnjom panela za avionsku industriju.

"Savremeni dom" je ranije privatizovala beogradska kompanija "Idea projekt" i ugovor sa tom firmom je raskinut polovinom 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.