Trgovački lanac spasen od propasti

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 10:15

Trgovački lanac spasen od propasti

Trgovački lanac Tegut namerava da preuzme radnje ekološkog trgovačkog lanca Basic koji je proglasio stečaj u novembru prošle godine.

Kako se navodi u saopštenju, supermarket Tegut želi da preuzme kompaniju koja je u finansijskim poteškoćama. Jedino što nedostaje je odobrenje Kancelarije za kartele, prenosi Fenix magazin.

Prema tome, Tegut će od Basica preuzeti 19 lokacija kao i oko 500 radnika. Ako Kancelarija kartela pristane na dogovor, dva trgovačka lanca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi trebalo "da postupno rastu zajedno", što znači da se na 19 preuzetih lokacija neće promeniti vrsta proizvoda koja se već tamo prodaje.

Obe firme su se dogovorile da neće objaviti kupoprodajnu cenu.

Direktor Teguta Tomas Gutberlet je u saopštenju za javnost kazao kako se Tegut i Basic savršeno slažu.

"Postupno ćemo razvijati postojeće radnje zajedno sa zaposlenima i učiti jedni od drugih kako bismo kupcima omogućili kupovinu u ugodnoj atmosferi", rekao je Gutberlet.

Dogovor omogućava Tegutu jačanje mreže podružnica, posebno u Bavarskoj, a najviše u Minhenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.