Tender za RTB Bor do kraja maja

Izvor: Mondo, 12.Mar.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tender za RTB Bor do kraja maja"

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski kaže da će tender za izbor strateškog partnera za RTB biti raspisan do kraja maja.

Foto: MONDO / Aleksandra Petrovski

Tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen Bor biće raspisan do kraja maja, rekao je za Tanjug generalni direktor tog preduzeća Blagoje Spaskovski i istakao da RTB nudi veliku količinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rude, oko 1,34 miliona tona rezervi i kvalifikovanu radnu snagu.

"Do kraja maja se raspisuje tender i ko bude najbolji taj će i dobiti učešće u RTB-u i razvijati rudarstvo. Strateški partner će imati većinski deo u RTB-u", naveo je Spaskovski.

Spaskovski, koji je danas prisustvovao sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima velike kineske kompanije Zijin, zainteresovane za RTB Bor, rekao je da očekuje uspešnu privatizaciju RTB-a Bora i investiciju koja će doprineti rastu proizvodnje i razvoju rudarstva u Srbiji.

Naveo je da Zijin, ukoliko pobedi na tenderu, namerava da obezbedi tri i po puta veću proivodnju iz sopstvenih sirovina, te da zadrži svih 5.100 radnika RTB-a.

Brnabić: Srateški partner RTB-a do kraja godine

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Spaskovski: Tender za RTB Bor do kraja maja

Izvor: Blic, 12.Mar.2018

Tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko topioničarski basen Bor biće raspisan do kraja maja, rekao je za Tanjug generalni direktor tog preduzeća Blagoje Spaskovski i istakao da RTB nudi veliku količinu rude, oko 1,34 milijardi tona rezervi i kvalifikovanu radnu snagu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.