Izvor: Blic, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna kursne liste broj 95

Tajna kursne liste broj 95

KELEBIJA, HORGOŠ Od ponoći, 20. maja, na svu robu koja podleže carinjenju primenjuje se novi kurs nemačke marke, dolara i drugih valuta. 'Blic' nezvanično saznaje da je od Savezne uprave carina stigla kursna lista broj 95, na kojoj je vrednost nemačke marke izražena sa 19,00 dinara, dolara sa 41 dinar.

S obzirom da se do sada najčešće carinilo po kursu nemačke marke od 6 dinara, novo povećanje iznosi 316 odsto i ono se već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primenjuje. Tako, na primer, na Horgošu i Kelebiji, odnosno u carinskim ispostavama, juče je plaćena carina po novoj obračunskoj listi za skoro 70 uvezenih putničkih automobila.

Špediteri zasad ne mogu da potvrde niti demantuju da li su povećane i druge takse na granici, odnosno da li će se i na ovaj vid plaćanja primenjivati novopristigla kursna lista. Saznajemo, međutim, nezvanično da nije povećana taksa za izlazak iz zemlje.

Podrobnija uputstva o 'carinskoj i državnoj' devalvaciji marke i dolara očekuju se tokom nedelje.

M.P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.