Tadić nikom ništa nije obećao

Izvor: S media, 22.Jun.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić nikom ništa nije obećao

Demokratska stranka i njen lider i predsednik Srbije Boris Tadić nikada se nisu mešali u poslovanje stranih investitora, izjavila je danas šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija i odbacila optužbe da je Tadić bilo šta kome obećavao mimo zakona.

“Nikada se niko iz DS, a naročito ne predsednik Tadić, nisu mešali u to na način koji bi podrazumevao da se Srbiji nanosi šteta ili da se zloupotrebljavaju i izbegavaju zakoni”, rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kolundžija novinarima u parlamentu.

Ona je napomenula da je Tadić u slučaju privatizacije kompanije “Večernje novosti” i uloge medijske grupacije VAC, a koji, kako je istakla, u osnovi ima ekonomske interese, “na vrlo neprimeren način zloupotrebljen” i da je “neosnovano umešan u nešto sa čim nema nikakve veze”.

“U tom smislu svaka optužba da je predsednik na bilo koji način, mimo zakona, bilo kome bilo šta obećavao prosto ne stoji”, istakla je Kolundžija i dodala da su se DS i Tadić uvek zalagali da što više stranih investicija udje u Srbiju, ali uz poštovanje zakona koji važe u Srbiji.

Tadić, prema njenim rečima, nikada nikome nije obećao da može da ostvari bilo šta, što je u Srbiji suprotno zakonima ili interesima zemlje i primetila da to nije ni u delokrugu njegovog rada.

Ona je navela da je ZES tražio odgovore od nadležnih državnih institucija da li su pokrenuti postupci kako bi se utvrdilo da li je bilo zloupotreba u privatizaciji kompanija “Večernje novosti” i Luke Beograd.

Prema njenim rečima, dobili su odgovore da je njihova privatizacija izvršena u vreme manjinske vlade Vojislava Koštunice i da je tadašnji direktor Agencije za privatizaciju nakon toga postao “drugi čovek” “Večernjih novosti”.

“Ono što je za nas jako važno to je da se utvrdi puna istina da li postoji odgovornost onih koji su učestvovali u tom procesu, da li je taj proces zakonit i da li je država oštećena.

Po našim informacijama, nadležni organi rade na tome s obzirom na mnoge informacije koje se ovih dana pojavlju i koje ukazuju da je bilo nekih stvari koje će ispitati, rekla je Kolundžija.

Šefica poslanika ZES je dodala da će nadležni državni organi utvrditi istinu oko privatizacije te dve kompanije, navodeći da bi najlošije od svega bilo da se to pitanje politizuje i da postane sredstvo za političku kampanju.

Ona je naglasila da je interes Srbije da se utvrdi puna istina i da oni koji su kršili zakone, zloupotrebljavali položaj tražili i dobili nekakve privilegije, snose posledice.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić nije ništa obećavao

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jun.2010

BEOGRAD, 22. juna 2010. (Beta) - Neosnovana je svaka optužba da je predsednik Srbije Boris Tadić na bilo koji način mimo zakona bilo kome bilo šta obećavao, izjavila je u utorak šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju u Slkupštini Srbije Nada Kolundžija povodom navoda da je medijska grupa...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.