Stižu bokseri iz Australije

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 08:31

Stižu "bokseri" iz Australije

Australija je postigla sporazum sa Nemačkom prema kojem će napraviti i isporučiti Berlinu više od 100 australijskih izviđačkih vozila "bokser".

To je potvrdio premijer Australije Entoni Albaneze.

Nemačka vojna kompanija Rajnmetal počela je da pravi borbeno izviđačko vozilo u severozapadnoj australijskoj državi Kvinsland u martu, u dogovoru prema kojem će australijska vojska dobiti 211 vozila, uz 1.000 novih radnih mesta.

"Australija će isporučiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 100 'boksera' Nemačkoj. To znači da ćemo imati 1.000 radnih mesta i ubuduće u Kvinslandu i da će to doneti milijardu australijskih dolara našoj ekonomiji (665 miliona američkih dolara)", rekao je Albaneze.

Premijer Australije će potpisati dogovor sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom tokom dana, kada se njih dvojica budu sreli da razgovaraju o odbrani i trgovini, otkrio je zvaničnik australijske vlade, preneo je Rojters.

Albaneze će sutra prisustvovati samitu lidera NATO u Litvaniji, gde je Australija pozvana kao partner iz Indo-Pacifika, zajedno sa Japanom, Novim Zelandom i Južnom Korejom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.