Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija za osam godina postala "bogatija" za 300.000 stranaca

Za posljednjih pet godina 1.850 stranaca, uglavnom iz Kine, Afrike, ali i zapadne Evrope i Amerike, postali su građani Srbije, pišu beogradske Večernje novosti. Gotovo svi oni su ovakav status stekli bračnom zajednicom sa srbijanskim državljaninom, ali ima i onih koji su "srbijanske papire" uzeli zbog posla ili škole. Ako se, kako navodi list, uračunaju i građani sa prostora bivše SFRJ, u posljednjih osam godina Srbija je "bogatija" za 300.000 stranaca, a svako ko želi ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko sve traži srpski pasoš

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2012

Za poslednjih pet godina, tačnije od 1. januara 2008. do danas, 1.850 stranaca, koji nisu sa prostora bivše SFRJ, postali su građani Srbije. Reč je mahom o državljanima neke od zemalja Azije, najviše Kineza, zatim Afrike, ali i Zapadne Evrope, pa čak i SAD. Gotovo svi su ovakav status stekli bračnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Stranci traže srpski pasoš

Izvor: Mondo, 05.Avg.2012

Za poslednjih pet godina 1.850 stranaca, uglavnom iz Kine, Afrike, ali i zapadne Evrope i Amerike, postali su građani Srbije, pišu beogradske "Večernje novosti".

Nastavak na Mondo...

Stranci traže srpski pasoš

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2012

Za poslednjih pet godina, tačnije od 1. januara 2008. do danas, 1.850 stranaca, koji nisu sa prostora bivše SFRJ, postali su građani Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Afrikanci postaju Srbi

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2012, 09:00

Za poslednjih pet godina 1.850 stranaca, uglavnom iz Afrike, Kine, ali i zapadne Evrope i Amerike, postali su građani Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.