Smrdljive zgrade još u magli

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smrdljive zgrade" još u magli

Beograd -- Sanacija "smrdljivih zgrada" u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu počeće u drugoj polovini godine, očekuju u Građevinskoj direkciji Srbije (GDS).

Za to vreme investitor čeka građevinsku dozvolu za izgradnju dva nova objekta za iseljene stanare, koja bi trebalo da bude izdata do kraja meseca.

Sanacija dve zgrade će otpočeti kada se okončaju imovinsko-pravni poslovi sa svim stanarima i bankama koje su kreditirale kupce - kažu u GDS. - Očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da to bude do kraja godine. Nije nam u interesu da imovina stoji nerešena i zarobljena, već da što pre počnemo sanaciju i dovedemo stanove u ispravno stanje.

Od 199 stanara dve sporne zgrade za neko od četiri ponuđena rešenja se opredelilo 184 vlasnika. Njih 52 će se useliti u nove zgrade koje će izgraditi GDS u istom naselju. Za zamenu drugim stanovima u vlasništvu Direkcije odlučilo se 39, a za raskid ugovora i povraćaj novca 92 kupca.

Onima koji su se opredelili da sačekaju izgradnju dve nove zgrade, ili sanaciju postojećih, tvrde u GDS, biće pokriveni troškovi stanovanja sve do useljenja u nove nekretnine, prenose Večernje novosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.