Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje PDV-a za stočnu hranu

Beograd -- Pomoćnik ministra poljoprivrede očekuje da stope PDV-a posle revizije budu smanjene za stočnu hranu i veterinarske lekove.

Na Odboru Privredne komore Srbije za poljoprivredu, Goran Živkov nije mogao da precizira koliko će stopa PDV-a biti smanjena, ali je rekao da je o tome već pregovarano sa Ministarstvom finansija.

On je kazao i da se iznos sredstava od 600 miliona dinara za podsticanje izvoza u agraru neće menjati ni ove godine, jer je od prošlogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sume potrošeno samo 400 milona dinara. Živkov je naveo da je iz budžeta obezbeđeno i 200 miliona dinara za uvođenje sistema kvaliteta i standarda u prehrambenoj industriji.

Sekretar Odbora Milan Prostran ocenio je da je prošla godina za poljoprivredu Srbije bila solidna, ali ne i rekordna, iako je rast poljoprivredne proizvodnje bio 19,7 odsto. On je međutim istakao da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije prošle godine, od 822 miliona dolara, izvrstan rezultat i odličan pokazatelj da se izvoz može realizovati ukoliko ima robe i ukoliko je konkurentna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.