Izvor: B92, 03.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplja struja, veća inflacija

Beograd -- Poskupljenje struje od 9,5 odsto uticaće na dodatno jesenje poskupljenje poljoprivrednih proizvoda, koje će povećati inflaciju.

Prema rečima saradnika Instituta za tržišna istraživanja Saše Đogovića, poskupljenje struje bilo je očekivano i uključeno u projektovanu stopu inflacije, koja je sada revidirana, uz smanjenje poreza na dodatu vrednost za određene grupe proizvoda.

"Iskustvo pokazuje da se smanjenje PDV-a, na primer, na prehrambene proizvode i lekove, neće u istom procentu odraziti na smanjenje maloprodajnih cena", kaže Đogović. On je rekao da će ovogodišnji rod poljoprivrede biti niži od prošlogodišnjeg i dodao da će u septembru verovatno poskupeti proizvodi te vrste.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.