Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti banka stiže u Srbiju

Beograd -- Guverner NBS-a Radovan Jelašić izjavio je da je američka Siti banka dostavila je zahtev za otvaranje predstavništva u Srbiji.

"Nema zakonskih smetnji da Siti banka dobije licencu za poslovanje na srpskom tržištu", kazao je on novinarima. Jelašić je rekao da će Siti banka sama odlučiti da li će kupiti neku od banaka na srpskom tržištu ili će osnovati novu banku, kao grinfild investiciju.

Guverner je naveo da su međunarodne finansijske institucije preporučile da se nastavi sa otvaranjem srpskog bankarskog tržišta.

"Posle smanjenja broja banaka u Srbiji, ponovo je došlo vreme da se njihov broj poveća", istakao je guverner Narodne banke Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.