SPC pomaže decu u Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2015, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC pomaže decu u Metohiji

Deca iz povratničkih porodica u metohijskim selima dobila su novčanu pomoć Srpske pravoslavne crkve iz Eparhije zapadno-američke i Kola srpskih sestara iz regiona San Franciska.

Pomoć je dobilo stotinu dece predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta u metohijskim povratničkim selima Osojanu, Tucepu, Lukavcu i drugim.

Pomoć je uručila monahinja Irina iz Manastira Gračanice koja vodi humanitarnu organizaciju Sveti Jovan Milostivi, a Nenad Đurić, sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Osnovne šškole "Radošš Tošic" iz Osojana zahvalio je "svima koji misle na Srbe Kosova i Metohije".

Eparhija Zapadno-američka i episkop Maksim u protekloj godini pomagali su decu iz sela na centralnom Kosovu, Kosovskom Pomoravlju i u Novom Brdu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.