Rusija: Obnovljeno

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 09:20

Rusija: Obnovljeno

Rusija je obnovila direktne letove za Kubu, saopšteno je na Telegram kanalu ruske vlade.

Letove do kubanskog letovališta Varadero obavljaće avio-kompanija ''Rusija'' širokotrupnim avionima Boing 777.

Predviđeni su letovi dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, a program bi mogao da bude i proširen, u zavisnosti od potražnje, prenosi Interfaks.

Vlada očekuje da bi zahvaljujući ovom koraku ukupan promet putnika, uzimajući u obzir čarter i redovne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << letove, do kraja 2023. godine mogao da dostigne oko 150 hiljada ljudi, što je u skladu sa pokazateljima pre pandemije.

"Kuba je ključni partner Rusije u Centralnoj Americi i potrebno je dalje razvijati ekonomske odnose između naših zemalja“, rekao je potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Černišenko.

Odluka je doneta u ime predsednika i saopštena je tokom posete ruske delegacije na čelu sa Černišenkom i generalnim direktorom Aeroflota Sergejem Aleksandrovskim Kubi na sastanku rusko-kubanske međuvladine komisije u maju ove godine, podseća se na telegram kanalu Vlade Ruske Federacije.

Vazdušna ruta između Rusije i Kube je jedna od najstarijih međunarodnih destinacija u istoriji Aeroflota.

Prema navodima kompanije, prvi redovan let na ostrvo obavljen je 1962. godine.

Od tada je komunikacija između zemalja dva puta prekidana - tokom pandemije Kovida-19 i nakon uvođenja antiruskih sankcija 2022. navodi Interfaks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.