Putin optimističan: Zadaci će biti ispunjeni

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 16:58

Putin optimističan: Zadaci će biti ispunjeni

Ekonomski pokazatelji Rusije su bolji od očekivanih, što daje nadu da će svi predviđeni zadaci biti ispunjeni.

To je izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom.

Premijer Mišustin je na sastanku rekao da ruska ekonomija nastavlja oporavak uprkos sankcijama, pošto je rast ruskog BDP-a za pet meseci tekuće godine bio 0,6 odsto, prenose RIA Novosti.

On je istakao da je godišnji rast ruskog BDP-a u maju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio 5,4 odsto, što smatra "posebno važnim".

Mišustin očekuje da će ruska ekonomija ove godine porasti za više od 2,0 odsto, kao i da je pokretač ovog rasta prerađivačka industrija.

"Inflacija u Rusiji je početkom jula iznosila 3,4 odsto, a stručnjaci smatraju da godišnja inflacija u Rusiji ne bi trebalo da pređe 5,0 odsto", kazao je ruski premijer.

Mišustin je saopštio da se stopa nezaposlenosti u Rusiji trenutno kreće između 3,1 i 3,2 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.