Prosečna plata u Sloveniji 865 evra

Izvor: B92, 15.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna plata u Sloveniji 865 evra

Ljubljana -- Prosečna neto plata u februaru mesecu u Sloveniji je iznosila 864,5 evra što je za 0,07 evra više nego u januaru ove godine.

Najvaći rast zarada u Sloveniji za februar ostvaren je u javnom sektoru

Prema podacima državnog statističkog zavoda prosečna mesečna bruto plata za februar je iznosila 1325,73 evra, što je za 0,46 evra manje nego u januaru.

Prosečne plate najviše su porasle u javnoj upravi, odbrani i socijalnom osiguranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog usklađivanja zarada. Prosečna primanja su zabeležila rast i u drugim javnim sektorima, pa su plate u obrazovanju porasle za 4,7 posto.

Plate u rudarstvu, poljoprivredi, lovu, šumarstvu i finansijskom posredovanju takođe su porasle, i to od 2,3 do 0,7 posto. Ipak, u nekim delatnostima je zabeležen pad mesečnih primanja. Tako je u snabdevanju električnom energijom, gasom i vodom zabeležen pad plata od 3,9 posto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.