Promocija Kalkulatora u Klubu poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija "Kalkulatora" u Klubu poslanika

BEOGRAD -

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj sutra će u Beogradu predstaviti projekat "Kalkulator", jedinstveni on line sistem za poređenje i obračunavanje troškova poslovanja u lokalnim samoupravama Srbije, koji je razvio NALED u saradnji sa USAID-ovim Programom podsticaja ekonomskog razvoja opština.

Deo informacija koje taj servis pruža su izračunavanje indeksa lokalnog opterećenja privrede u Srbiji, kako se na jednostavan način mogu obračunati troškovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << firmarine i korišćenja gradskog građevinskog zemljišta u zavisnosti od opštine i delatnosti, kako lokalne samouprave mogu obračunati budžetske prihode od postojeće privrede i novih investitora, ali i da li se isplate subvencije privredi i kolike treba da budu? Učesnici prezentacije imaće priliku da saznaju kako se koristiti Kalkulator i kako mu se pristupa.

Pored predstavnika Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, promociji će prisustvovati i predstavnici međunarodnog monetarnog fonda, ministarstva finansija, predstavnici privrede, lokalnih samouprava, državnih institucija i međunarodnih organizacija.

Kroz primere iz prakse o lokalnom opterećivanju privrede, ali i reagovanja privrede i institucija, Kalkulator će vremenom biti usklađivan sa potrebama korisnika, a očekuje se da značajno doprinese valorizaciji rada u brojnim oblastima.

Promocija će biti organizovana u Klubu poslanika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlast koči konverziju zemljišta

Izvor: B92, 03.Nov.2010

Beograd -- Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić pozvao je lokalne samouprave, katastre i administraciju da ne koče proces konverzije zemljišta...Dulić je poziv uputio kako bi se omogućilo građanima da postanu vlasnici građevinskog zemljišta prevođenjem prava korišćenja u pravo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.