Profit Santander banke 2,1 mlrd. €

Izvor: B92, Tanjug, 29.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Santander banke 2,1 mlrd. €

Madrid -- Profit najveće komercijalne banke u Španiji i zoni evra, Santander, je u prva tri meseca pao za pet odsto u odnosu na isti period lani, na 2,1 milijardu evra.

Prihodi na kamate Santandera uvećani su u prvom kvartalu ove godine 22,2 odsto, na 6,23 milijarde evra, dok je operativni profit porastao 12 procenata, na više od 9,45 milijardi.

Loši zajmovi banke su u posmatranom periodu uvećani za blizu dva i po odsto, prema 2,04 procenta u poslednjem lanjskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvartalu i 1,24 odsto u prva tri meseca 2008.

Analitičari navode da podaci o poslovanju Santandera u prvom tromesečju "izgledaju veoma jako", ali i napominju da se bilans zajmova u Španiji utvrđuje jednom godišnje, što bankama u toj zemlji ostavlja dovoljno vremena da "prave pare" na osnovu dobiti od kamata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvartalni rezultati Siemensa nadmašili očekivanja

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2009

FRANKFURT, Siemens, najveća evropska inženjerska kompanija, izvijestila je o poslovnim rezultatima koji su nadmašili očekivanja, zahvaljujući programu rezanja troškova i dobrim rezultatima u ključnom poslovanju. Operativni profit u ključnim divizijama Siemensa (energija, zdravstvena njega) porastao...

Nastavak na Capital.ba...

Samsung se oporavlja

Izvor: Capital.ba, 30.Apr.2009, 08:37

NJUJORK, Kompanija Samsung objavila rezultate poslovanja za prvi kvartal 2009, koji ukazuju na oporavak od posljedica globalne ekonomske krize. U prvom kvartalu 2009. prihod Samsunga je 16,21 milijardi evra, 13 procenata manje u odnosu na rezultat prvog kvartala 2008, uz operativni profit od 265,69 miliona...

Nastavak na Capital.ba...

ArcelorMittal u gubitku milijardu dolara

Izvor: Capital.ba, 30.Apr.2009

LUKSEMBURG, Najveći svjetski proizvođač čelika 'ArcelorMittal' objavio je u srijedu da je u prvom ovogodišnjem kvartalu poslovao s gubitkom većim od milijardu dolara usljed ekonomske krize. 'Najveći dio gubitka od 1,063 milijarde dolara rezultat je pada vrijednosti proizvoda ove firme', navodi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.