Profit Dojče banke pet mlrd. evra

Izvor: B92, 17.Mar.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit "Dojče banke" pet mlrd. evra

Frankfurt -- Nemački bankarski gigant "Dojče banka" je saopštila da je u 2009. ostvarila neto profit od pet milijardi evra.

Banka da očekuje da će se ove i naredne godine bankarsko tržište polako normalizovati. Ta najveća nemačka banka, sa sedištem u Frankfurtu, zabeležila je 2008. gubitak od gotovo četiri milijarde evra, koji je bio posledica globalne ekonomske krize.

U saopštenju "Dojče banke" se potvrđuje preliminarna procena objavljena prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseca, prema kojoj su prihodi u 2009. više nego udvostručeni, na 28 milijardi evra, sa blizu 14 milijardi evra iz 2008.

"Dojče banka" je takođe saopštila da će ove godine rezultati poslovanja biti bolji, ali će se zadržati neki problemi, a da bi u 2011. neoporezovani profit od ključne delatnosti mogao da dosegne deset milijardi evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.