Profit CKB-a veća 43 odsto

Izvor: B92, Beta, 01.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit CKB-a veća 43 odsto

Podgorica -- Crnogorska komercijalna banka završila je 2008. sa 12 miliona evra profita, što je 43 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Akcionari, odnosno predstavnici mađarske OTP banke koja je 100 odsto vlasnik CKB-a, prihvatili su zahtev dosadašnje generalne direktorke Milke Ljumović i njene zamenice Bose Tatar da se penzionišu.

Novi izvršni direktor CKB-a biće Džordž Bobovš (George Bobovsz), a njegov zamenik Laslo Šardi (Laszlo Sardi), dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će Ljumovićeva i Tatar ostati članice odbora direktora banke.

Bobovš je pre dolaska u CKB bio regionalni direktor u kompaniji Trigranit.

Iz CKB-a su saopštili da aktiva banke iznosi 1,16 milijardi evra i da je lider među 11 crnogorskih banaka.

Predsednik odbora direktora Jozef Vidhajm (Jozsef Windheim) je kazao da su uspeli, uprkos povlačenju depozita, da povećaju tržišni udeo CKB-a sa 39 na 42 odsto, dok je bilansna suma povećana 13,3 odsto.

OTP je, kako je kazao, za nešto više od dve godine u CKB uložio više od 400 miliona evra, u šta spada i 105 miliona, koliko je platio kapital CKB-a.

"Krajem prošle godine, zbog pomeranja na tržištu OTP je sa 100 miliona evra doprinela likvidnosti i uspešnom poslovanju CKB. Ova će godina biti teža za sve aktere na tržištu, ali se CKB može osloniti na OTP banku", kazao je Vidhajm.

OTP je vlasnik CKB-a od kraja 2006. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CKB u 2009. usla sa profitom od 12 miliona evra

Izvor: Economy.rs, 01.Apr.2009

Crnogorska komercijalna banka (CKB) zavrsila je 2008. sa 12 miliona evra profita, sto je 43 odsto vise u odnosu na prethodnu godinu, saopsteno je na danasnjoj konferenciji za novinare, koja je odrzana nakon skupstine akcionara.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.