Prodat čuveni lanac brze hrane

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 17:43

Prodat čuveni lanac brze hrane

Lanac brze hrane Sabvej, poznat po sendvičima, pristao je na ponudu privatne kompanije Roark Capital od 9,6 milijardi dolara javlja BBC.

Podsetimo, B92 je pre dva dana je pisao o ovoj ponudi, a odluka se očekivala do kraja nedelje.

Njenim prihvatanjem okončano je šest decenija porodičnog vlasništva.

Subway je brzo rastao poslednjih godina, ali se suočio sa rastućim troškovima i povećanom konkurencijom, pa je od februara tražio novog vlasnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kompanija je potvrdila da je pristala na prodaju, ali nije objavljivala više detalja. Rojters je preneo da je procenjena vrednost kompanije preko devet milijardi dolara.

Ovaj dogovor će Roark Capital učiniti jednim od najvećih operatera restorana na svetu, prenosi Telegraf. Već kontroliše američki restoranski gigant Inspire Brands, koji poseduje lance uključujući Jimmi John's, Arbi's, Baskin-Robbins i Buffalo Vild Vings.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Okončano porodično vlasništvo posle 6 decenija: "Roark Capital" kupio "Subway" za 9,6 milijardi dolara

Izvor: Blic, 25.Avg.2023, 11:04

Lanac brze hrane "Subway", poznat po sendvičima, pristao je na ponudu privatne kompanije "Roark Capital" od 9,6 milijardi dolara javlja BBC.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.