Pritvor za Bilala Bosnića?

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za Bilala Bosnića?

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za pet lica osumnjičenih za terorizam u akciji "Damask", a uputiće prijedlog za određivanje mjera zabrane prema četiri lica.

Nakon ispitivanja devet osumnjičenih, koje je Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ predala Tužilaštvu BiH, upućen je prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene Huseina Bosnića zvanog Bilal /42/ iz Bužima, Avdulaha Hasanovića /73/ iz Zvornika, Enesa Mešića /27/ >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz Tuzle, Emina Hodžića /20/ iz Sarajeva i Adema Karamujaa /31/ iz Kaknja.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je pritvora, između ostalog, predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, među kojima ima osumnjičenih koji su na duže periode napuštali BiH i ilegalno odlazili na područje Sirije.

Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke i saučesnike, počiniti novo ili završiti započeto krivično djelo.

Prema preostaloj četvorici osumnjičenih Tužilaštvo BiH će pokrenuti prijedlog za određivanje mjera zabrane, koje će uključivati takozvani kućni pritvor, odnosno zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima, te nasumičnu policijsku kontrolu prisutnosti na adresi.

U okviru akcije "Damask", izvedene po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, 3. septembra uhapšeno je 16 lica i izvršen pretres na 17 lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja, Ošve i Gornje Bočine, Srebrenika, Gornje Maoče, Zvornika, Tuzle, Kalesije, Banovića, Bužima i Teslića, radi pronalaska i privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Predložen pritvor za Bilala Bosnića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2014

Tužilaštvo BiH je uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene za kaznena djela terorizma. Predložen je pritvor za Huseina Bilala Bosnića, Avdulaha Hasanovića, Enesa Mešića, Emina Hodžića i Adema Karamuju, saopšteno je iz Tužilaštva BiH..."Mjera pritvora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.