Predugovor za most Zemun-Borča

Izvor: B92, Tanjug, 18.Jan.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predugovor za most Zemun-Borča

Beograd -- Saobraćajni institut CIP i Kineska korporacija za puteve i mostove potpisali su predugovor o izradi projekta za most Zemun-Borča sa pratećim saobraćajnicama.

Vrednost projekta je 1,9 miliona evra, a izgradnja mosta koštaće 170 miliona evra. U Vladi Srbije ističu da neće dozvoliti probijanje roka koji predviđa da most bude završen do kraja 2013. godine.

Potpisivanjem ugovora definisan je zajednički rad CIP-a i Kineske korporacije za puteve na izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mosta preko Dunava između Zemuna i Borče, dužine kilomatar i po, i pratećih saobraćajnica dužine 21 kilometar.

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović zadovoljan je što će CIP raditi na ovom projektu.

Generalni direktor Kineske korporacije Jao Hajdong najavljuje da će najbolji stučnjaci raditi na izgradnji novog mosta.

"Uveren sam da će najbolji stručnjaci naše kompanije i srpskog CIP-a dati sve od sebe i napraviti srpskom narodu jedan odličan most i prateće saobraćajnice”, očekuje on.

Idejni i glavni projekat trebalo bi da budu završeni u naredna dva meseca, najavila je ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i podsetila da su Vlada Srbije i grad Beograd u oktobru prošle godine potpisali predugovor o gradnji mosta vredan 170 miliona evra.

Ona je podsetila da su ugovorom definisani jasni rokovi za gradnju mosta, čije produženje, kako je rekla, neće biti dozvoljeno.

"Moram da kažem da je na početku dolazilo do produženja nekih rokova od strane izvođača radova, ali nećemo dozvoliti prekoračenje roka za završetak izgradnje mosta, u 2013. godini", rekla je Kalanovićeva.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas napomenuo je da novi most neće povezivati samo Kotež i delove Zemuna, "kako neki pričaju".

"Ovaj most će spajati dva dela Srbije, dva velika koridora i omogućiće da veliki deo teretnog drumskog saobraćaja bude izmešten iz Beograda", rekao je Đilas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.