Pošta uvodi novih 800 paketomata

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 18:03

Pošta uvodi novih 800 paketomata

"Planiramo, u cilju automatizacije isporuka pošiljaka, uvođenje novih 800 paketomata, pored 420 postojećih", rekao je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

"Razvili smo usluge koje odgovaraju na rast digitalnog tržišta i e-komerca", rekao je Đorđević na drugoj regionalnoj "Look up" konferenciji na Kopaoniku.

"Uveli smo mobilni poštar i smart sistem za pošiljke, e-arhiviranje za privredu, projekte e-notar i e-novcanik za koje su dobijene licence. U cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automatizacije isporuka uveli smo 420 javnih Poštinih paketomata čiju mrežu ćemo proširiti sa planiranih jos 800 u celoj zemlji", istakao je Đorđević.

Istakao je da se, paralelno sa razvojem novih usluga, razvija i mreža Pošte Srbije koja je obogaćena sa 2.500 novih dostavnih vozila, mopeda, bicikala, kombija i kamiona, dostavnih vozila za brdsko-planinski teren, kao i elektrovizila i elektromopeda.

Đorđević je dodao da su zaposlenima povećane plate treću godinu zaredom, isplaćene takozvane 13. plate i obezbeđeno 24-časovno osiguranje.

"I pored svih kritika i neistina koje se plasiraju o Pošti, ovo su jedini tačni podaci. Mi ćemo nastaviti dalje, gledajući da Pošta bude sve dominantnija na tržištu, kvalitet usluga sve bolji. Za sve promene i razvoj je uvek potrebno dosta vremena, ali smo dosta napredovali i uspeli, pre svega, zahvaljujući velikoj većini radnika Pošte, kojima na kraju želim posebno da zahvalim", kazao je Đorđević.

Pošta Srbije je zauzela 39. mesto na listi preduzeća sa najvećim neto dobitkom u 2022. godini na listi APR-a i svrstala se među pet javnih preduzeća sa najvećim poslovnim prihodom, navedeno je u saopštenju Pošte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.