Pepsiko preuzima partnere

Izvor: B92, Tanjug, 05.Avg.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pepsiko preuzima partnere

Njujork -- Američka kompanija "Pepsiko", odlučila je da pruzme dva svoja partnera, "Pepsi botling Grup" i "Pepsi Amerikas", za 7,8 milijardi dolara.

Prodaja u Evropi je opala, ali je porasla u Aziji, Africi i na Bliskom istoku.

Jedan od najvećih svetskih proizvođača osvežavajućih pića, je ranije svojim partnerima, koji distribuiraju njene proizvode, ponudio šest milijardi dolara za pristanak na integraciju, ali su obe firme takvu ponudu odbile, uz obrazloženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je to isuviše niska cena.

Kompanija naglašava da će ovom integracijom obezbediti kontrolu 80 odsto prodajne mreže u Severnoj Americi i smanjiti godišnje troškove za oko 300 miliona dolara do 2012. godine.

U drugom kvartalu "Pepsiko" je ostvario neto zaradu od 1,66 milijardi dolara, u poredjenju sa 1,7 milijardi u istom periodu lane. U isto vreme prihodi kompanije su opali na 10,59 sa 10,95 milijardi.

Kompanija "Pepsiko" tvrdi da se zahvaljujući većoj aktivnosti u različitim regijama sveta uspešno izborila sa negativnim posledicama globalne ekonomske krize na tržištu Severne Amerike.

U svom kvartalnom izveštaju kompanija je potvrdila plan da za tri godine uloži milijardu dolara u povećanje svoje proizvodnje u Rusiji, prenela je agencija Itar Tas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.