Parsons-Brinkerhof u Beogradu

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parsons-Brinkerhof u Beogradu

Beograd -- Svetski poznata inženjerska konsulantska firma Parsons-Brinkerhof i zvanično je otvorila ogranak u Srbiji.

Na svečanosti organizovanoj tim povodom, u rezidenciji britanskog ambasadora, najavljeni su neki od najbitnijih segmenata poslovanja ove firme u našoj zemlji.

Kompanija Parsons-Brinkerhof je globalna konsultantska firma, koja će zapošljavati visokoobrazovane srpske inženjere i koristiti njihovu stručnost, talenat i iskustvo na projektima širom sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Domaćin prijema na kojem je zvanično otvorena kancelarija kompanije bio je ambasador Velike Britanije u Srbiji, Majkl Devenport.

"Mislim da je otvaranje kancelarija jedne firme svetskog renomea kao što je Parsons-Brinkerhof dobar pokazatelj, pre svega potencijala koje srpsko tržište poseduje ali i zainteresovanosti za saradnju sa vašim inženjerima, prepoznat je ogroman talenat koji poseduju, prostor za mnogo velikih projekata ovde i u svetu i prilika da vaši ljudi učestvuju u njima", kaže Majkl Devenport.

Profesionalci zaposleni u srpskoj kancelariji ove firme biće angažovani u oblastima važnim za međunarodne projekte i klijente u energetskom i železničkom sektoru. Direktor srpske kancelarije, Goran Vukojević, posebno ističe da će Parsons-Brinkerhof sarađivati sa domaćim univerzitetima, davati stipendije talentovanim mladim inženjerima, i nuditi im mogućnost da stažiraju ili učestvuju u istraživačkim projektima.

"Mi, kao svetska firma, nama je potrebna takva ekspertiza, a da bi to postigli veoma je bitna saradnja sa fakultetima, jer osim što bismo hteli da uposlimo inženjere takođe bismo hteli da razvijamo mlade inženjere u saradnji sa univerzitetima i institutima u Srbiji", kaže Goran Vukojević, direktor Parsons-Brinkerhof u Beogradu.

Parsons-Brinkerhof u 150 kancelarija na svim kontinentima zapošljava 14.000 eksperata. Ova kompanija igra značajnu ulogu u razvoju super brzih pruga u Velikoj Britaniji i SAD, u projektu razvoja železničke mreže u Kataru, a angažovana je i na realizaciji jedne od najvećih elektrana na svetu u Južnoafričkoj Republici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Parsons-Brinkerhof u Beogradu

Izvor: B92, 05.Jun.2013

Beograd -- Svetski poznata inženjerska konsulantska firma Parsons-Brinkerhof i zvanično je otvorila ogranak u Srbiji...Na svečanosti organizovanoj tim povodom, u rezidenciji britanskog ambasadora, najavljeni su neki od najbitnijih segmenata poslovanja ove firme u našoj zemlji...Kompanija Parsons-Brinkerhof...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.