PKB sledeće nedelje postaje gradski

Izvor: B92, 19.Mar.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKB sledeće nedelje postaje gradski

Beograd -- Već sledeće nedelje "Prehrambeni kombinat Beograd" postaće 23. javno gradsko preduzeće, pišu Novosti.

Vlada Srbije donela je u četvrtak odluku da se ova firma preda na upravljanje Beogradu. Iz Skupštine grada najvaljuju da će odbornici najverovatnije već na sednici u ponedeljak izglasati preuzimanje PKB, imenovati Upravni odbor i rukovodstvo.

„Sada sam siguran da smo uspeli da sačuvamo zemljište od jeftine prodaje i obezbedimo sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za radnike", kaže član Gradskog veća Miroslav Čučković.

„Čeka nas veliki posao da se ovim kombinatom upravlja stručno, odgovorno, pošteno i štedljivo. Sada ćemo se sa menadžmentom firme posvetiti pravljenju realnog razvojnog plana preduzeća i u tome očekujemo i podršku svih zaposlenih", dodaje on.

Čučković je već ranije najavio da se planira proširenje delatnosti PKB izgradnjom fabrike za proizvodnju biodizela od silaže kukuruza i ostataka repe i pogona smrznute hrane. Gorivo bi se prodavalo GSP, a i ovaj kombinat više ni bi imao troškova za kupovinu nafte.

Umesto da prodaju grašak, krompir i druge namirnice fabrikama koje ih zamrzavaju i pakuju za prodaju, radnici PKB bi to sami radili. Ideja je i da se na još dva hektara prošire plastenici za proizvodnju povrća.

Inače, Prehrambeni kombinat Beograd možda će se uskoro naći na aukcijama za privatizaciju. Naime, plan je i da se PKB pojavi kao kupac "Voćarskih plantaža Boleč" i kombinata "Dragan Marković" iz Obrenovca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PKB gradska kuća

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2010, 22:25

Već sledeće nedelje "Prehrambeni kombinat Beograd" postaće 23. javno gradsko preduzeće. Uspeli smo da sačuvamo zemljište od jeftine prodaje i obezbedimo sigurnost za radnike - kaže član Gradskog veća Miroslav Čučković

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.