Izvor: Nezavisne Novine, 05.Nov.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice protiv dvojice policajaca

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv dva lokalna policijska službenika zbog sumnje da su u obavljanju službe, krajem avgusta prošle godine, zlostavljali građanina, koga su prethodno lišili slobode.

Vođi intereventne grupe za podršku čiji su inicijali S.H. /46/ stavljeno je na teret da je oštećenog građanina M.T. u centru grada, nakon što je vezan uveden u službeni autobomobil radi prevoza do zgrade policije, više puta udario po nogama, dok je policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u jedinici opšte policije čiji su inicijali O.M. /34/ optužen da je oštećenog laktom udario u glavu prilikom njegovog uvođenja u zgradu policije.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović izjavio je danas da je "prikupljeno dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da su optuženi, bez ikakvog razloga ili prethodnog čina opiranja ili upotrebe sile prema njima, zadali više udaraca licu lišenom slobode, povređujući mu tako tjelesni integritet i građansko i ljudsko dostojanstvo".

"Rezultati provedene istrage pokazuju da upotreba sile nije bila neophodna i isključivo potrebna, jer je ovo lice bilo obezbijeđeno sredstvima vezivanja ruku na leđima, uvedeno u policijsko vozilo i pod nadzorom i kontrolom većeg broja policijskih službenika", istakao je Beganović i dodao da ih Tužilaštvo obojicu tereti za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ročište radi saslušanja optuženih povodom izdavanja kaznenog naloga zakazano je za 17. novembar.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.