Okončano: Bajden potpisao

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 09:13

Okončano: Bajden potpisao

Predsednik SAD Džozef Bajden potpisao je juče zakon kojim će se limit javnog duga vlade povećati na više od 31,4 bilona dolara

Time će se izbeći da Amerika dođe u situaciju da ne može da izmiruje svoje finansijske obaveze, preneo je Rojters.

Predstavnički dom i Senat usvojili su zakon ove nedelje, nakon što su se Bajden i predsedavajući Predstavničkog doma Kevin Mekarti dogovorili o sporazumu nakon napetih pregovora.

Ministarstvo finansija upozorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da neće biti u mogućnosti da plaća sve račune vlade od 5. juna, ukoliko Kongres ne usvoji zakon.

Bajden i Makarti postigli su dogovor u poslednjem trenutku kojim se suspenduje ograničenje duga do januara 2025. godine, kao i ograničavanje potrošnje.

Pročitajte još:

Bajden odlučno: "Danas potpisujem"

Amerika proglasila pobedu: "Dobili smo šta je trebalo" VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.