Odgovor evrozone bio bi isto OXI

Izvor: B92, 15.Jul.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odgovor evrozone bio bi isto 'OXI'"

Reizabrani šef evrogrupe Jerun Dajselblum upozorio je da Evropi ponestaje razumevanja za Grčku.

On je kazao da bi referendumi u preostalih 18 članica evrozone, kad bi bili sprovedeni, pokazali oklevanje da se toj zemlji isplate dodatna sredstva.

Dajselblum, inače holandski ministar finansija, rekao je u intervjuu holandskoj televiziji Niusur da želi da Grčka dobije podršku koja joj je potrebna, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da je vlada u Atini to otežala, preneo je Rojters.

"Morate da shvatite da, kad bi sproveli referendume u ostalih 18 članica evrozone o tome da li treba dati još novca Grčkoj, rezultati bi bili još ubedljiviji u odnosu na rezultat referenduma u Grčkoj, na kojem je 60 odsto građana glasalo protiv sporazuma sa kreditorima", rekao je Dajselblum.

Lideri evrozone i predstavnici Grčke su u ponedeljak, nakon maratonskih pregovora, postigli dogovor o trećem paketu medjunarodne finansijske pomoći Atini, vrednom oko 86 milijardi evra, koji će biti odobren pod strogim uslovima, koji uključuju mere štednje, fiskalne i druge reforme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Kad bi bilo referenduma i evrozona bi rekla "NE" Grkoj"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jul.2015

Reizabrani šef evrogrupe Jerun Dajselblum upozorio je da Evropi ponestaje razumevanja za Grčku...On je kazao da bi referendumi u preostalih 18 članica evrozone, kad bi bili sprovedeni, pokazali oklevanje da se toj zemlji isplate dodatna sredstva...Dajselblum, inače holandski ministar finansija, rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.