Očekujem do kraja godine

Izvor: B92, 03.Avg.2021, 12:49

"Očekujem do kraja godine"

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će prvi deo garantne šeme Američke razvojne agencije (DFC) verovatno biti na raspolaganju preduzećima do kraja godine.

Vrednost je 400 miliona dolara.

"Mi smo sada u završnim razgovorima oko velikog sporazuma koji treba s njim da potpišemo, odmah nakon toga sledi pojedinačno potpisivanje sa poslovnim bankama i ja očekujem da ćemo do kraja godine imati i 400 miliona dolara njihove garantne šeme na raspolaganju mikro, malim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i srednjim preduzećima", rekao je Mali za Tanjug.

Ističe da je dobro što je DFC prihvatio da dođe u Srbiju i što je njihovo sedište za ceo regionu upravo u Beogradu.

Mali navodi da će 400 miliona dolara našim preduzećima biti na raspolaganju po veoma povoljnim uslovima za obrtna sredstava i likvidnost, ali i za investicije.

Na pitanje da li bi realizacija dogovorenog sa DFC-om mogla biti brža, Mali je podsetio da je u SAD bila smena administracije, te da je taj proces usporio realizaciju dogovorenog.

"Potvrda nove administracije je da su potpuno posvećeni ovom programu, kako za našu zemlju, tako i za ceo region", rekao je Mali i dodao da je realizaciju usporila i pandemija.

Mali navodi da je prisustvo DFC-a od velikog značaja za kredibilnost naše zemlje, ali i za rast i razvoj naših malih, srednjih i velikih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali: Očekujemo do kraja godine 400 miliona dolara od DFC-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će najverovatnije prvi deo garantne šeme Američke razvojne agencije (DFC), u vrednosti od 400 miliona dolara, biti na raspolaganju našim preduzećima do kraja godine."Mi smo sada u završnim razgovorima oko velikog sporazuma koji treba s njim da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.