Izvor: B92, 28.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OMV zainteresovan za NIS

Beograd -- Austrijska naftna kompanija zainteresovana za Naftnu industriju Srbije u sklopu strategije širenja OMV-a ka istoku.

Generalni direktor austrijske naftne kompanije OMV u SCG Borislav Radosavljević je u intervjuu za Enerdžiobserver kazao da OMV razmatra svaku mogućnost širenja na tržištu: "Srbija ima veoma povoljan geografski položaj što je njena velika prednost, ali mana joj je to što proces izdavanja neophodnih dozvola za izgradnju benzinskih pumpi predugo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traje, što investitorima predstavlja veliki problem."

"OMV odavno veruje u razvoj srpske privrede i društva i zato smo tako dugo prisutni na ovom tržištu. U Srbiji u mreži trenutno imamo 22 benzinske stanice, a planovi su nam da taj broj bude još veći", kazao je Radosavljević.

Radosavljević je istakao da je OMV trenutno veoma zadovoljan svojom pozicijom u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi, jer je završetkom kupovine većinskog paketa akcija u rumunskoj kompaniji Petrom, OMV postao najveća naftna i gasna grupacija tog regiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.