Nemačka: Iznenađenje!

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 11:27

Nemačka: Iznenađenje!

Nemačka industrija se na iznenađenje stručnjaka i u februaru nadovezala na uzlazni trend kojim je ušla u ovu godinu.

Tako je u tom mesecu ponovo zabeležen značajan porast proizvodnje, prenosi dpa.

Ukupna proizvodnja je na mesečnom nivou porasla za dva odsto, saopštio je u četvrtak Savezni zavod za statistiku.

Uz to, i proizvodnja u januaru se ispostavila većom nego što se do sada pretpostavljalo. Statistički zavod revidirao je rast u januaru na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3,7 odsto, pošto je preliminarno računao sa 3,5 odsto.

U februaru je razvoj bio pozitivan i na međugodišnjem nivou, i rast proizvodnje je u odnosu na isti mesec 2022. iznosio 0,6 odsto.

Zavod je saopštio i da je u februaru proizvodnja bila veća u većini sektora. Posebno velik doprinos značajnom porastu ukupne proizvodnje dala je automobilska industrija. Ta najveća industrijska grana u Nemačkoj povećala je proizvodnju na mesečnom nivou za 7,6 odsto.

"I veliki delovi građevinske industrije, koja je svoju proizvodnju povećala za ukupno 1,5 odsto, uticali su pozitivno na rezultate proizvodne industrije", piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.