Nema greške, među najgorima ste

Izvor: S media, 28.Okt.2011, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema greške, među najgorima ste"

U Ministarstvu za prostorno planiranje smatraju da je Svetska banka Srbiju nepravedno rangirala i da nismo među najgorima po izdavanju građevinskih dozvola.

Sa druge strane, istraživači ove međunarodne finansijske institucije u odgovoru iz Vašingtona i dalje ostaju pri svojoj oceni.

Globalno zagrevanje šansa Srbije

Samo Fijat Srbiju spašava

Ne sporeći da je Srbija donela propise koji pojednostavljuju procedure, autori >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izveštaja tvrde da se na izdavanje građevinskih dozvola u našoj zemlji čeka 279 dana.

To nas svrstava na 175. mesto od 183 rangirane zemlje.

Kako objašnjavaju, da bi sve zemlje mogle da se rangiraju po ovom kriterijumu, oni su u svakoj od njih uzeli isti primer.

Uzalud negoduju

Predstavnici Ministarstva za prostorno planiranje najavili su da će u toku ove nedelje poslati zvanično pismo Svetskoj banci negodujući.

Oni su uvereni da su njihovi istraživači koristili stari propis, a zanemarili činjenicu da je 2009. godine donet novi zakon o planiranju i izgradnji koji je pojednostavio procedure i skratio vreme.

Istraživači Svetske banke, pak, uveravaju da su i te kako koristili nova zakonska rešenja. Kako naglašavaju, posmatrali su period od juna 2010. do maja 2011. godine.

(Politika)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.