Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne čekaj, traži posao

BEOGRAD - Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja organizovaće tokom naredne sedmice javnu raspravu o Nacrtu zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, saopštilo je juče to Ministarstvo.

Kako se navodi, cilj zakona je podsticaj nezaposlenima da aktivno pristupe traženju posla, a javna rasprava pod motom „Posao se ne čeka, posao se traži“ trajaće do 29. novembra.

Novine koje donosi Nacrt odnose se na aktivne politike zapošljavanja kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja upravljati kroz Nacionalni akcioni plan zapošljavanja, a u skladu sa potrebama tržišta rada.

Kako se navodi, posebna pažnja usmerena je na otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje ugroženih socijalnih grupa.

Jedna od novina je i uvođenje kategorije drugih lica koja traže zaposlenje u koju spadaju lica koja nisu zaposlena ili lica koja traže promenu zaposlenja, odnosno lica van radnog odnosa koja ne žele da preuzmu sve obaveze koje ima nezaposleni prema tom zakonu.

Nakon javne rasprave konačan tekst Nacrta zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti biće upućen na razmatranje Vladi Srbije u toku decembra 2008. godine, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja pozvalo je predstavnike Socijalno-ekonomskog saveta, reprezentativnih organizacija sindikata i poslodavaca, agencija za zapošljavanje, Udruženja invalidskih preduzeća Srbije, kao i predstavnike stručne javnosti da se uključe u rad i daju svoje primedbe, predloge i sugestije.

Prezentacije i rasprave o radnoj verziji Nacrta zakona biće organizovane tokom naredne sedmice u prostorijama Palate Srbija.

ne cekaj - seli se !

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi zakon o zapošljavanju

Izvor: RTS, 17.Nov.2008

Počinje javna rasprava o Nacrtu zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti. Cilj izrade novog zakona je zapošljavanje ugroženih socijalnih grupa i podsticaj nezaposlenima. ..Novine koje donosi taj nacrt odnose se na aktivne politike zapošljavanja kojima će Ministarstvo ekonomije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.